skip to Main Content

Bruksområder for Dustless Blasting/Støvfri Sandblåsing

Graffiti

Graffiti er et problem som plager nesten alle i samfunnet. Det forstyrrer estetikken i bebyggelsen, reduserer verdien og kan også avskrekke kunder fra å besøke en bedrift. Høytrykksspyling  vil ikke klare å fjerne all graffiti. Bruker du sandblåsing kan dette ødelegge det opprinnelige materialet. Bruk av Soda/bakepulver dreper gress og planter i nærområdet.

Dustless Blasting fjerner graffiti, forlater den opprinnelige overflaten intakt og de nærliggende planter og fauna uskadd. I tillegg til å fjerne graffiti , er Dustless Blasting utmerket for restaurering av betong eller mur , fjerne trafikkmerking, fjerning av bly og asbestmaling, fjerning av primer, oljeflekker på parkeringsplasser/Gårdsrom, og mange andre bruksområder. Med Dustless Blasting er mulighetene uendelige.

Industriell bruk

Dustless Blasting er en utmerket løsning for blåsing innen raffinerier, kjemiske fabrikker, verft og mekaniske verksted.   Selv på rør som er under bruk lar det seg gjøre å blåse. Vannet som blir brukt under Dustless Blasting binder opp støvet, gnister og statisk elektrisitet, noe som gjør det langt sikrere enn tradisjonelle tørr sandblåsing. Muligheten til å få overflaterengjøring gjort raskt og effektivt uten å måtte stenge anlegg og  operasjoner er uvurderlig.

Den støvfrie blåseren vil fjerne maling, grunning og et hvilket som helst annen type belegg, samtidig fjerner den rust, fett og eventuelle andre forurensninger som er til stede, i ett trinn. Det brukes rust inhibitor i vannet som fjerner alle klorider og skaper en malingklar overflate og hindrer flash rust i opptil 72 timer. Flash Rust er rust som oppstår umiddelbart etter at stål er rengjort og ubehandlet. Dustless Blasting er den nye gullstandarden innen overflaterengjøring.

Bilbransjen

Felger før og etter Dustless Blasting

Dustless Blasting er drastisk raskere enn  Soda/sandblåsing/pussing . Fordi vannet reduserer friksjonen og hindrer varme, er det ingen fare for vridning som det er med sandblåsing. I tillegg når  rustInhibitor brukes riktig, er kloridene  fjernet, slik at man får en  perfekt malingklar overflate. Dustless Blasting løser vidningsproblemet forårsaket av sandblåsing, og maling vedheft-problemer forårsaket av Soda blåsing!

Dustless Blasting teknologien er raskere, renere og grønnere enn noen annen metode innen overflaterengjøring som er tilgjengelig. Utsiden av de fleste biler kan bli fullstendig strippet på ca 2 timer, forbruker 4-6 poser av resirkulert blåsemedie , drevet ved hjelp av en 185 cfm kompressor. Den fjernet maling og blåsemediet vil holde seg på bakken under og rundt bilen. Den enkleste måten vi har funnet for å rydde opp, er å bare legge plast på bakken før blåsing. Etter at blåsejobben er ferdig, men helst før rust-inhibitoren blir påført, rull opp plasten og kast denne. Riktig bruk av rust inhibitor gir deg opptil 72 timer med beskyttelse mot rust i ideelle forhold, men det anbefales at du prime så snart som mulig etter blåsing.

 

Pickup Biler og Ustyr

Lasteplan etter Dustless Blasting

Å holde pickupbiler vedlikeholdt og lasteplanet fri for rust kan være tidkrevende og en kostbar prosess. Å bruke malingsfjerning eller slipinger er en veldig ineffektiv metode, og sandblåsing kan lett deformere stålet. Dustless Blasting er den raskeste, enkleste, reneste måten å stripe maling fra aluminium/Stål plan hengere.

Vannet i prosessen reduserer friksjon og varme. Faktisk reduserer Dustless Blasting temperaturen ca 10 grader under atmosfærisk temperatur! Dette betyr ingen vridning, ikke mer pussing rundt nagler, og ikke mer avskraping for hånd av lim/Maling og gummi. Dustless Blasting fjerner maling og klistremerker på en gang.

Tre

Dustless Blasting er utmerket for fjerning av maling, polyuretan, lakk, beis og eventuelle andre belegg fra trevirke raskt og enkelt. Selv gammelt tre kan få tilbake overflaten så den ser ut som ny igjen.

Dustless Blasting lar deg bruke en rekke forskjellige blåsemidler, og lar deg justere blåsetrykket og mengden blåsemedie i henhold til behov. Dustless Blasting er tryggest på harde tresorter, men brukes finere blåsemedie og lavere trykk kan man tillate seg å blåse mykere trevirke uten å skade dette. Å ta en test på en ikke-kritisk stykke trevirke for å se hvordan blåsingen påvirker treets struktur og overflate kan være lurt.

Fjerne trafikkmerking

Dustless Blasting er det perfekte verktøyet for fjerning av fortau/Trafikkmerking. Dustless Blasting  fjerner maling eller termomaling helt og etterlater ingen spor etterpå. I motsetning til tradisjonell sandblåsing eller sliping, vil ikke denne prosessen skade betong- eller asfalt. Dustless Blasting er raskere, enklere, mindre rotete og rimeligere enn noen annen metode for å fjerne trafikkmerking. Du kan også fjerne tyggegummi, oljeflekker, tjære og omtrent alt annet av betong og stein. Du kan også friske opp strukturbetong eller beleggningsteine med denne teknologien.

Tungt utstyr

Ramme etter Dustless Blasting

Tunge industrimaskiner har vanligvis tung, industriell maling/Coating som ville være vanskelig å fjerne med tradisjonelle metoder. Hvis du trenger å fjerne tung, industriell coating/malingsbelegg, er det ingen bedre prosess enn Dustless Blasting. Vannet som brukes i Dustless Blasting prosessen øker enormt masse og energien som kommer ut av munnstykket, noe som gjør det mulig å fjerne belegg som er spesielt utviklet for å være motstandsdyktig mot slitasje og korrosjon.

 

Bulldosere, gravemaskiner, gaffeltrucker og andre tunge maskiner kan bli strippet mer kostnadseffektivt med Dustless Blasting. Fordi vannet ikke komprimeres ikke slik som luft gjør, har våtblåsing-prosessen mer kraft enn tradisjonelle tørr-sandblåsing. I tillegg til at vann reduserer friksjon, varme og støv,noe  som betyr at man får ingen fordreining av metall, og det er mindre miljøbelastning.

Restaurering

Dustless Blasting er så allsidig at det er egentlig umulig å liste opp alle bruksområder. Muligheten til å justere trykket, bruke et bredt utvalg av blåsemedier, og blåse både vått eller tørt, gjør mulighetene nærmest uendelige. Alt som trenger å males,bli  renset eller restaurert er et mulig bruksområde for en Dustless Blaster.

Overflate forberedelser

Dustless Blasting er det perfekte verktøyet for rengjøring og rensing av alle typer murverk. Dustless Blasting kan brukes trygt og effektivt på murstein, Tegl, stein eller betong. Du kan raskt og enkelt fjerne graffiti eller flere lag med maling på en gang. Dustless Blasting metoden er også utmerket for å fjerne kalkflekker og mugg. Selv oljeflekker, tyggegummi, og gummimaling kan bli fjernet fra betong eller asfalt på parkeringsplasser og veier.

Med dustless Blaster, har du full kontroll over hva blåsemiddel du bruker, blåsetrykket og mediemengden. Dette muliggjør å blåse nesten alle underlag uten skader.

Restaurere antikviteter, fornye hagemøblene, friske opp hageornmentene få gamle ting til å se nye ut igjen, det er det Dustless Blasting kan gjøre. Ting du har gitt opp kan reddes, og ting som virker som for mye arbeid å reparere kan nå tas frem igjen og fullføres på en ny enklere måte.

Back To Top